Šnale za kravatu

Ni u čemu nećete izgledati lepo kao u dobro skrojenom muškom odelu, međutim detalji kao što su kravate, maramice za sako, leptir mašne, dugmad za manžetne, cvetići za revere ili pak igle za kravate mnogo znače. Jedan od omiljenih dodataka muškaraca je upravo šnala za kravatu – mala kopča koja pričvršćuje kravatu za košulju.

Igla za kravatu je funkcionalna – sprečava pomicanje kravate – ali i dodaje stilski detalj Vašem standardnom izgledu.

Nemojte zaboraviti pričvrstiti iglu za košulju, jer je igla, sem toga što je modni detalj, namenjena da spreči kravatu da se pomera. Takođe, treba voditi računa – igla za kravatu bi uvek trebalo da bude između trećeg I četvrtog dugmeta na košulji. Šnala za kravatu bi trebalo da bude pola do 2/3 širine kravate, nikada ne sme biti šira od kravate andrew schatkin.

Postoje dve vrste igala za kravatu – s bočnom kopčom I sa štipaljkom.  Igla sa štipaljkom je jednostavnija za nošenje jer preciznije zadržava svoj položaj. Igla s bočnom kopčom dopušta kravati da bude bolje priljubljena uz košulju, ali ju je komplikovanije postaviti i pomaknuti nakon postavljanja, zbog čega će brže izgubiti oblik od igle sa štipaljkom.

Kada je boja igala u pitanju – ne možete pogrešiti sa srebrnom ili crnom iglom; izgledaju dobro na svakoj kravati.

Ako želite nešto upečatljivije, izaberite jednobojnu kravatu koju ćete kombinovati sa komplementarnom bojom igle: ljubičastu kombinujte sa zelenom; plavu sa crvenom, narandžastom ili žutom.

Npr. odaberite tamno bordo kravatu i kombinujte je s iglom bilo koje boje. Ne morate se previše isticati s ovim modnim dodatkom kako biste podigli svoj izgled.